Presse
 
 

Bygherre på Brigadevej truer blokadevagter med Arbejdsretten

Den danske bygherre, Ole Pelle Jandrup, som har hyret polske Nova Bau til at står for ombygningen af loftet i ejendommen Brigadevej 1 på Amager, vil nu trække fagforeningen Træ-Industri-Byg, afd. 27 i Arbejdsretten som følge af blokaden mod hans byggeprojekt.

I en mail til TIB 27 skriver han, at det forhold, at fagforeningen har sendt ham et overenskomstudkast er et kampskridt, som skulle være i strid med lov om Arbejdsret. Derfor vil han indbringe sagen for Arbejdsretten.

- Det er jo tankevækkende, at Ole Pelle Jandrup, som har sit eget ombygningsfirma, nu – efter at have afvist at have noget ansvar for forholdene under ombygnin­gen – pludselig alligevel tager ansvar og nu vil gå i retten, siger Palle Bisgaard, formand for bygningsgruppen i TIB 27.

- Vi kan dårligt se det som andet end bygherrens forsøg på at skræmme os fra at fortsætte blokaden. Men jeg kan berolige ham: Sådan kommer det ikke til at gå. Han kan ligeså godt indse med det samme, at det bliver dyrt for ham ikke at indgå overenskomst. Hans byggeri bliver simpelthen ikke gjort færdigt.

- Hvis han vil gøre noget fornuftigt – for sig selv, men mest af alt for de håndværkere, som til underbetaling og med livet som indsats, knokler for ham – skrev han under på overenskomsten. Så vil han kunne se byggeriet færdiggjort. Længere er den ikke.

- Hvad angår hans trusler om Arbejdsretten, så ser jeg med sindsro frem til at møde Ole Pelle Jandrup ansigt-til-ansigt i denne sag.

Yderligere kommentarer Palle Bisgaard på mobil: 23 24 32 51