Baggrund
 
 

I flok kan vi løfte arbejdsopgaverne!

Med EU's Udstationeringsdirektiv har fagbevægelsen gentagende gange mødt underbetalt, uorganiseret arbejdskraft. Ikke mindst efter at EU har udvidet grænserne med yderligere ti lande.

 

Problemet er de mange bygherre og firmaer, som øjner en mulighed for hurtige penge, underbetaler vores udenlandske kolleger, slækker på sikkerheden og velfærden med fare for arbejdernes liv og velfærd, kort sagt ved at omgå overenskomsterne og gældende regler. Det er også konstateret, at firmaerne i nogle tilfælde snyder i moms og skat.

 

Det er det grundlæggende menneskesyn hos disse firmaer og bygherre, derer problemet. Byggefagenes Samvirke ønsker at belyse situationens omfang, samt dokumentere de aktører, som bevidst omgår regler og overenskomster.

 

Byggefagenes Samvirkes Dokumentationsside kan bruges af alle vores kolleger til at tjekke op på byggepladser og firmaer, der omgår reglerne. Ligeledes opfordres pressen og politikerne til at benytte siden.

 

 

Nu er det nok!

 

Arbejde i Danmark skal foregå på lige vilkår. Vi ved, at firmaerne ikke vil håndhæve overenskomsterne. Så hvis vi skal bevare ordnede løn- og arbejdsforhold samt beskytte de firmaer, som overholder overenskomsterne mod ublu konkurrence, er det nødvendigt, at alle bakker op om fagforeningen og straks kontakter os, hvis man bemærker mistænkelige forhold, herunder manglende sikkerhedsforhold og overnatning i skure.