12 illegale polske arbejdere er nu bortvist fra Bryggens Have på Islands Brygge

12 illegale polske arbejdere er nu bortvist fra Bryggens Have på Islands Brygge

KPC BYG A/S sætter stop for misbrug af illegale fra Øst
KPC BYG A/S
Martinsvej 7-9
1926 Frederiksberg C
Overenskomst
Overenskomst

En af Danmarks førende entreprenørvirksomheder, KPC BYG A/S, beordrede torsdag den 8. september bortvisning af otte illegale polske arbejdere fra et stort lejlighedsbyggeri på Islands Brygge i København.

Samtidig oplyser KPC i en redegørelse til Malernes Fagforening, at entreprenørvirksomheden fremover indføjer i kontraktforhold med underentreprenører, at det er ophævelsesgrund, såfremt landets love, samt overenskomstmæssige forhold ikke efterleves.

 

KPC´s aktion kommer på baggrund af flere ugers uro omkring underentreprenørers brug af illegale polske arbejdere på flere store byggerier. Senest på Bryggens Have på Islands Brygge, hvor Viebke og West Malerfirma A/S som underentreprenør for KPC nu har måttet bortvise i alt 12 illegale polske arbejdere.

 

Malernes Fagforening betegner KPC´s initiativ som et ekstremt vigtigt, kompetent og positivt gennembrud i arbejdet for at beskytte ”Den danske Model”.

 

Initiativet kommer i en situation, hvor der har været tendens til stigende kaos på en række store byggepladser, med udstrakt brug af falske underentreprenører - såkaldt ”arme og ben”-firmaer - og en stigende anvendelse af illegale østeuropæiske arbejdere.

 

Denne udvikling har fundet sted, uden at arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri har formået en kompetent indgriben.

 

Malernes Fagforening har fredag den 9. september på baggrund af KPC´s aktion kontaktet direktionerne på alle landets førende entreprenørvirksomheder med et forslag om, at de tager KPC´s initiativ positivt op og indføjer tilsvarende ophævelsesklausuler i deres kontrakter med underentreprenører.

 

Yderligere oplysninger: Næstformand Bo Rosschou, 40898112