Herskabsvillaen på Funkiavej 14

Herskabsvillaen på Funkiavej 14

Renovering af herskabsvilla på Funkiavej 14
MGP ApS
Blåbærhaven 16
2980 Kokkedal
SIA Sala Maja
Planupes Str. 29a Incukalns
2141 Rigas Raj
Letland
Blokeret
Blokeret

Fem underbetalte arbejdere fra Letland arbejdede på adressen for firmaet SIA Sala Maja.

Poul Lenzberg opkøbte ejendommen med henblik på renovering og videresalg. Efterfølgende startede firmaet MPG ApS op på pladsen med det lettiske firma SIA Sala Maja. Der blev indgået en kontrakt mellem MGP ApS og SIA Sala Maja. De lettiske arbejder boede i skure på byggepladsen.

Da Murersvendenes Fagforening kom ud på byggepladsen, tilbød SIA Sala Maja overenskomst og efterfølgende meldes sagen til politi og ToldSkat. SIA Sala Maja ønsker ikke overenskomst, og firmaet blokeres. Efter kort tid rejser firmaet hjem uden at færdiggøre arbejdet. De vender dog tilbage, og arbejdet meldes til Arbejdstilsynet, som lukker byggepladsen pga. nedstyrtningsfare.

Pladsen lå hen uden færdigørelse i et stykke tid.

Det konstrueret firma ved navn MGP fra Kokkedal var oprettet til lejligheden. Men paradoksalt nok havde man kludret i datoerne for kontraktens indgåelse. Det viste sig nemlig, at firmaet MGP slet ikke var oprettet den dag, kontrakten var indgået med dem, altså åbenlys svindel.

Kontrakten mellem de to firmaer var indgået den 17. september 2004 Men MGP ApS. blev ifølge Erhvervsstyrelsen først oprettet den 22. september 2004. Ifølge den kontrakt, som Murersvendenes Fagforening er i besiddelse, af mellem MGP og SIA Sala Maja, forpligter SIA Sala Maja sig til at udføre arbejdet på 63 arbejdsdage med fem arbejdere og for en pris på små 150.000 danske kr. Det svarer til omkring 63-64 kr. pr time. Heraf skal der betales materialer, ansatte og andre udgifter, som firmaet måtte have. Det efterlader ikke meget til svendene på pladsen. Et forsigtigt skøn fra Kasper Tøgern, som er opmåler i Murersvendenes Fagforening, siger, at de ansatte i SIA Sala Maja tjener en 1/8 del af, hvad en murersvends løn på et lignende stykke arbejde ligger til et andet sted i byen.