Presse
 
 

’Kolega’ - nyt blad til polske kolleger

Byggefagenes Samvirke i København udsender polsksproget nyhedsbrev til håndværkerkolleger på job i Danmark.

- Vi har nu igennem flere år arbejdet med at få organiseret de polske migranter, der kommer her til for at arbejde. Og hver gang står vi over for problemet med information – og misinformation! – om fagforeningerne. Det er ikke få gange, at vi har oplevet, hvordan nogle arbejdsgivere har givet de polske kolleger et fuldstændig forkert billede af, hvad fagforeningernes opgaver er, siger Bo Rosschou, formand for Organisationsudvalget i Byggefagenes Samvirke.

- Derfor har vi taget skeen i egne hånd og lavet et polsksproget nyhedsbrev, som vi deler ud til kollegerne på byggepladserne her i byen. Og vi har oplevet virkelig stor interesse for at høre og læse mere om, hvad det er, vi som fagforeningerne rent faktisk kan hjælpe kollegerne med. Det har været meget positivt.

I det første nummer byder formand for Byggefagenes Samvirke, Anders Olesen, velkommen. Derudover fortælles der om, hvordan Malernes Fagforening sikrede 71.000 kr. i skyldig løn til to polske håndværkere, som var blevet snydt af deres mester. Også forholdene på arbejdsmiljøområdet og en række praktiske spørgsmål om rettigheder og fagforeningernes rolle bliver der informeret om.

Den 6. november 2006