Presse
 
 

Modtryk på Aller – fælles kamp mod stress og nedslidning!

Når grådighed sætter sig i førersædet, ved vi alle, hvordan det ender: hensynet til indtjeningen sættes over de ansattes liv og velfærd. Det kender vi fra vores daglige arbejde for at sikre ordnede forhold på byggepladserne for både danske og udenlandske kolleger. Og det kender I til fra ledelsens udspil til bemanding og nye skifteholdsregler.

Hvad bliver konsekvensen? Nedslidning, ulykker, dårlige arbejdsforhold og sygdom! Den virkelighed ser vi som bygningshåndværkere i et foruroligende højt dødstal i byggebranchen. Sikkerhed viger for profit og indtjening. Det er umenneskeligt og dybt asocialt af virksomhedsledelserne – for ikke bare er det en nedslidning og stressning af medarbejderne, det er også en gratis omgang for aktionærer og ejere. De skal nemlig ikke selv betale for at få ’fejet op’ rent sundheds- og helbredsmæssigt. Den opgave skyder de hensynsløst over til fællesskabets stadig mere udhulede sundhedsvæsen og regningen sendes til skatteyderne.

Grådigheden kender vi kun alt for godt, når vi møder polske kolleger, der med liv og helbred som indsats sættes til at skaffe velhavere og nærigpinde nye garager, køkkener, badeværelser og meget andet til grotesk lave lønninger. Den samme grådighed genkender I, når firmaledelsen vil have jer til at følge nye regler for bemanding og skiftehold. Og alle kender vi grådighedens usympatiske ansigt, når vi hører Dansk Industri-direktøren Hans Skov Christensen lufte sine drømme om betalingsfrit natarbejde og fleksible skifteholdsordninger.

I sådan en situation må vi række hinanden en hånd, styrke solidariteten og vise, at vores liv og helbred ikke tåler at blive overladt til aktieejere, virksomhedsledere og bygherrer – dertil har vi det for kært!

Venlig hilsen

Anders Olesen

Formand, Byggefagenes Samvirke

Den 13. september 2006